Brain Gym és Én

Paul E. Dennison, Phd., szaktanár, az alkalmazott neurológia úttörője, és nemzetközileg elismert szakértője a kognitív és olvasási készségeknek. Tanulási központjában 1960-ban kezdte el kutatni az olvasás folyamatát és annak kapcsolatát az agy fejlődésével, ami aztán alapjául szolgált a Brain Gym®  megalkotásához, mely lehetővé tette, hogy az emberek olvasási készségeiket sikeressé változtassák. Mivel Dennison optimeristákkal  is együtt dolgozott, tanulóinak olyan programot tudott kifejleszteni, mely egyszerű mozgásokkal elősegíti az egész érzékrendszer egyensúlyának megteremtését. Ezek a mozgássorok adták az ötletet a Brain Gym® megalkotásához.
Paul E. Dennison 1975-ben megkapta a “Phi Delta Kappa” Díjat a California Southern Egyetemen végzett kiemelkedő kutatómunkájáért, illetve doktori címet ajánlottak neki az olvasás, a kognitív fejlődés és rejtett beszéd készségeink kapcsolatának kutatásáért. Dennison kezdte el fejleszteni a később Edicational Kinesiology (Edu-K) – ”Tanulás mozgáson keresztül” – néven ismert programot. Felfedezéseit pedig a független fizikai mozgások különleges értelmezésére, a nyelvtanulásra, és a magasabb szintű tanulmányokra alapozta. Több, mint 15 országban tanított már  és finom humoráról, szívnelengető előadásmódjáról ismert.

6 500 Ft

10 készleten (utánrendelhető)

örömteli Garancia


Könyveinkkel értéket teremtünk. Hiszünk a minőségben, ezért termékeinkre 100%-os kérdezés nélküli garanciát vállalunk 30 napig.

megbízható

MEGBÍZHATÓ MAGYAR WEBSHOP

Cégünk 1998 óta működik. Stabilitás, kiszámíthatóság számunkra is fontos. Ügyfélszolgálatunk telefonon munkaidőben, e-mailben 24 órában elérhető.

gyors szallitas

Gyors szállítás


Minden könyvet a rendelés másnapján átadunk a szállító cégnek. Ezután 2-3 munkanapon belül a kiválasztott könyve megérkezik. Ha bármi közbejön, értesítjük.

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Az oldalunkon minden szükséges lépést megtettünk, hogy a létező legnagyobb biztonságban tudja az adatait. 

brain gym és én-1

Miért különleges ez a könyv?

Belenéznék a könyvbe. Lehet?

Termék márkája

Brain Gym és Én

Termék súlya

355 gramm

Méret

146 x 205 mm

Oldalszáma

271 oldal

Termék anyaga

puhatáblás, ragasztott kötött

Termék színe

szines

A termék nyelve

magyar

ISBN száma

ISBN 978-615-00-2503-2

A könyv kiadója a Professional Kinesiology School from Hungary.

Dr. Paul Dennison oktató, több tanulással kapcsolatos könyv szerzője, kiemelkedő úttörője a kineziológiának és szakértője a kognitív és egyetemes (általános) képességek fejlesztésének.

Az edukineziológiai (Edu-K) program keretein belül tanított folyamatok Dr. Paul Dennison és munkatársainak klinikai kutatásain alapulnak. A balanszfolyamatok nagy részét ő fedezte fel körülbelül 20 évig tartó munkája eredményeként, melynek során a tanulási nehézségek okaival és kezelésével foglalkozott.

Az 1960-as években alapkutatásokat folytatott az olvasás fejlesztés területén, mely során vizsgálta az agy és az olvasás kapcsolatát. Ezek a kutatások képezték később a Brain Gym® alapjait. A mozgás alapú tanulási programja minden korosztályban képes volt segíteni az eredményesebb tanulást. Fejlesztő optometrikusok mellett dolgozva Dennison felajánlotta a diákjainak az általa kidolgozott teljes érzékszervi fejlesztő programot, ami tartalmazott néhány egyszerű mozgásos gyakorlatot is. Úgy tűnt, hogy ezek a gyakorlatok segítenek az egyensúlyérzékelésen, és az érzékszervi érzékelésen is. Paul súlyosan rövidlátó  volt. 11 dioptriás szemüveget viselt.  Az érzékszervi és egyéb agyműködésre ható gyakorlatokkal elérte, hogy ma már szemüveg nélkül olvas. Ezek a gyakorlatok vezettek a Brain Gym® és egyéb látást javító (Creative Vision, Vision Gym, Visioncircles) tréningek létrehozásához.

1975-ben kiemelkedő kutatási eredményei elismeréseként Dennison megkapta a Dél-Kaliforniai Egyetem Phi Delta Kappa díját. Kutatásainak témája a korai olvasáskészség, a belső beszéd és a gondolkodás kapcsolata volt. Doktori tanulmányait tantervfejlesztés és kísérleti pszichológia szakokon végezte a Dél-Kaliforniai Egyetemen.

1978-ban Dr. Dennison és Dr. Tyler megalkotott és kivitelezett egy olyan követéses kutatási programot, melynek tárgya a mozgás és a tanulás kapcsolata volt. 1979-ben Dennison elvégezte a Touch for Health kurzust, és megkezdte az Edu-K program kifejlesztését. Első könyve, a Switching On 1980-ban jelent meg.

A korai 80-as években Paul egyesítette erejét Gail-lel, aki művész és mozgásterapeuta volt, majd később felesége és munkatársa lett. Ők alapították meg az EDU-K-t, a Brain Gym® gyakorlatokat és a mozgáson keresztül történő tanulás teljes koncepcióját. Könyvekben és útmutatókban írták le a módszert: Vision Gym, Dupla firka, Dinamikus mozgás. Gail 23 évig a Brain Gym Journal főszekesztőjeként dolgozott.

1982-ben alakította ki Dennison a laterális behangolás mozgás sorát. A különböző tanulási stratégiákat tanulmányozva megfigyelte, hogy a középvonal keresztezésének milyen jelentősége és hatása van az agyra. Felfedezte azt is, hogy ahhoz, hogy minden tanuló részére pozitív hatást fejtsen ki a középvonalkeresztező mozgás be kell iktatni az azonos oldali vagy homolaterális mozgást is.

Mindketten tagjai a nemzetközi Brain Gym Egyesületnek, az ő érdemük, hogy megújították és újra definiálták a tanulási folyamatokat minden korosztálynak és minden képességű embernek.

Részleteket olvashat még ezen az oldalon.

A Magyarországi Kineziológiai Alapítvány, mint szakmai szervezet szerint:

Egy nem időigényes, kíméletes, hatékony személyiségfejlesztő, preventív és egészségjavító, stresszoldó rendszer. Maga a szó MOZGÁSTUDOMÁNYT jelent.

Valamennyi formájában közös az izmok tesztelése, ami a tesztelő számára a test biofeedbackje.

A módszer beindítja a test öngyógyító reflexét, hiszen a mozgásreflex aktiválása szolgálja és tartja fenn valamennyi szervi funkciónkat, és íly módon elősegíti a test öngyógyító törekvéseit. Egyszerű módszerekkel visszaállíthatjuk a fizikai, energetikai, szellemi, pszichés egyensúlyunkat, s gondolkodásmódunk megváltoztatásával kialakíthatunk egy új egészségtudatot, s képességeinket minden szinten kibontakoztathatjuk.

A KINEZIOLÓGIA egy olyan segítő rendszer, amely abban segít mindenkinek, hogy önmaga természetes “gyógyítója” legyen, segít a múlt hatásainak megváltoztatásában, s a valóban kívánt jövő elérésében! “A saját magunkban való kételkedés csökkeni önbecsülésünket és önmagunk megtagadásához vezet. Ez a gyökere önmagunk elítélésének, a boldogtalanságnak, végül pedig a kudarcnak.”

Ez a KINEZIOLÓGIA egyik legfontosabb alapkérdése. Tudnunk kell, hogy a “belső reakcióink változása a külső viselkedés megváltoztatását vonja maga után, aminek eredményeként az is megváltozik, ahogy önmagunkhoz viszonyulunk, és az is, ahogy mások látnak minket és viszonyulnak hozzánk.”

Amennyiben mindenki elsajátítaná ezt a gondolkodás módot, közelebb kerülne belső énje megvalósításához, s ezzel más szemlélettel fordulna mások felé, felismerve azokat az okokat, amelyek magatartás zavarokhoz, tanulási problémákhoz, “disz-készségek” kialakulásához, allergiához, stb. vezet.

A 11/1997 NM. rendeletben meghatározott definíció szerint:

A természetgyógyász kineziológia olyan rendszerspecifikus szakterület, amely saját fogalom-, eljárás- és szabályozási rendszerrel működik és speciális módszereket és eljárásokat alkalmaz (izomtesztelés, mint biofeedback). Segít az egészség megőrzésében, a betegségek megelőzésében, gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegségek mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban. A természetgyógyász kineziológus kineziológiai módszerei mellett természetgyógyászati ismereteit is alkalmazza.

A kineziológia azonban alapvetően nem végez egészségügyi tevékenységet.

A nem egészségügyi jellegű kineziológiai rendszerek is saját fogalom-, eljárás- és szabályozási rendszerrel működnek és speciális módszereket (pl.: speciális kommunikációs modellek, mozgásfejlesztés) és eljárásokat alkalmaznak (izomtesztelés, mint biofeedback). Azonban céljuk – az adott rendszertől függően – eltér a természetgyógyász kineziológiai módszerektől.

Ilyen célok lehetnek:

– pedagógiai: képesség-, készség fejlesztés,

– tanácsadás speciális formája (lásd fent).

Ezek a rendszerek egészségügyi tevékenységet nem végeznek.

GLS házhozszállítás:

A futár kiszállítást a GLS végzi. Munkanapokon 8-tól 17 óráig, a megadott email címre előző nap emailt küld. A kézbesítés napján a GLS emailben tájékoztat a csomag kézbesítési idejéről, 3 órás időablakról. Amennyiben nem lesz otthon, kérem hívja fel a megadott számot és egyeztessen a futárral az átvétel idejéről.
Ha nem tudja átvenni csomagját GLS futárunk 3 munkanapon keresztül megpróbálja Önnek kézbesíteni.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Fontos kérdés!

Biztonságosan alkalmazhatja mindegyik gyakorlatot.

Amennyiben pszichoterápiás, pszichiátriai kezelés alatt áll, mindenképpen kérje ki kezelő terapeutája vagy orvosa véleményét a gyakorlatok alkalmazásáról. A stresszkezelő módszerek sok embernek segítettek, segíthetnek Önnek is, de kellő körültekintéssel kell alkalmazni. Ha bizonytalan, akkor kérjen egyéni konzultációt, tegye fel kérdéseit, örömmel állunk rendelkezésére.

KINEZIOLÓGIA

Érdemes a gyakorlatok alkalmazása előtt felkeresni a kineziológiában jártas szakembert és kikérni a véleményét. Adott esetben egy erre képzett kineziológus személyes programot tud összeállítani Önnek vagy gyermekének. Itt tájékozódhat részletesen.

GLS házhozszállítás:

A futár kiszállítást a GLS végzi. Munkanapokon 8-tól 17 óráig, a megadott email címre előző nap emailt küld. A kézbesítés napján a GLS emailben tájékoztat a csomag kézbesítési idejéről, 3 órás időablakról. Amennyiben nem lesz otthon, kérem hívja fel a megadott számot és egyeztessen a futárral az átvétel idejéről.
Ha nem tudja átvenni csomagját GLS futárunk 3 munkanapon keresztül megpróbálja Önnek kézbesíteni.

Elsőbbségi küldeményként adjuk fel csomagjainkat, ami azt jelenti hogy a GLS futár már másnap házhoz is viszi az elkészült rendelést.

Személyes átvétel:

A 1094 Budapest, Tűzoltó u. 79. szám alatt van lehetőség személyes átvételre.

Csak hétvégén! Előtte egyeztetjük Önnel telefonon az időpontot.

A 2400 Dunaújváros, Kohász u.8.fszt.2. szám alatti fejlesztőpontunkon szintén át lehet venni személyesen a könyveket, de ezt is egyeztetni kell előtte.

 

Ügyfélszolgálatunk telefonon munkaidőben, e-mailben 24 órában elérhető.

A futár cég egyedi küldemény azonosítóval dolgozik, így a könyvek útja nyomon követhető. Amennyiben a csomag elkeveredik, természetesen díjmentesen újra postázzuk azt Önnek.

Jogszabály szerint 14 napon belül kötelesek vagyunk visszavenni a könyvet.

Mi ezt kitoltuk 30 napra!

Ha élni szeretne ezzel a lehetőséggel, jelezze számunkra elérhetőségeinken.

A könyvet sérülésmentesen csomagolja be és küldje vissza részünkre.

Amint a könyv visszaérkezik, utaljuk Önnek a könyv árát.

Bankkártyás fizetés választása esetén a megrendelés leadása után a Pénztár oldalon tudja majd kiválasztani ezt a fizetési lehetőséget. Biztonságos és kényelmes fizetést Bankkártyával vagy Barion tárcával a Barion Payment Zrt. biztosítja. Működik előre feltöltött e-pénz egyenlegről, kártya nélkül is.
100% biztonságos és villámgyors.
A bankkártya adatait NEM ITT, hanem majd a Barion oldalán kell megadnia.
A Barion Payment Zrt., tevékenységét a Magyar Nemzeti Bank engedélyével végzi, a 2011-es Elektronikus Pénzről szóló EU direktíva és a 2013. évi CCXXXV. törvény alapján. Engedély száma: H-EN-I-1064/2013 | Intézmény azonosító: 25353192

A GLS egy e-mailt és sms-t is küld az átvétel idejéről. Felhívhatja a futárt, hogy az átvétel időpontját pontosítani tudják.

De kérhet e-mailben időpont módosítást.